Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

ΛΑΘΗ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΚΕΨΗ


Τελικά υπάρχουν και λάθη που είναι πιο ωραία και από την πιο σωστή σκέψη
Ένα λάθος τηλεφωνημα και όλα ΑΡΧΙΖΟΥΝ και τελειώνουν(;) εκεί ,μέσα στα 10 λεπτά που διαρκεί..Και μέσα σε αυτά τα 10 λεπτά όλα μπαίνουν στη θέση τους..Το παρελθόν αφήνει περιθώριο σε εξηγήσεις και εξομολογήσεις που κάποτε,τότε ,δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν,τότε που κανείς δεν τις άκουγε ,τότε που η καρδιά δεν μπορούσε να πλησιάσει την καρδιά του άλλου..Τότε που όλα χάθηκαν και συ μόνος συνέχισες να ζεις γεμάτος απο την παρουσία του άλλου αλλά δεν μπορουσες να τον δεις ,να τον αγγίξεις ,να τον νιώσεις,αλλά που ποτέ δεν ξέχασες γιατί είχε γίνει για σένα σταθμός στην υπόλοιπη ζωή σου..
Και να που ένα λάθος τα διορθώνει όλα..
Και το λάθος δίνει τη θέση του σε έναν καθάριο χείμαρο λέξεων που πλημμυρίζει τη σκέψη ,την καρδιά και το χώρο γύρω σου..
Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα για σένα από το να μπορέις να μιλάς ,να εξηγείς ,να διορθώνεις,να δίνεις ξανά κομμάτια τοου εαυτού σου και να τα αφήνεις στην ψυχή και στην καρδιά του άλλου και να το κάνεις γεμάτη από μια δύναμη που σε ωθεί να πεις τις ωραιότερες αλήθειες χωρίς να φοβάσαι πια και να κρατάς κάθε σιωπή και κάθε λέξη φυλαχτό στην καρδιά σου..
Και μετά ,λίγο πριν το τέλος ,αφουγκράζεσαι την καρδιά και νιώθεις το δόσιμο μιας άλλης ψυχής σε σένα ,μεσα από λέξεις ανείπωτες μέχρι χτες,μέσα από λέξεις που πίστευες ότι ποτέ δεν θα έλεγες και δεν θα άκουγες ξανά και αυτό ήταν πληγή στο χτες σου..Και η πληγή κλείνει με το καλύτερο επίθεμα ..Της αγάπης που ποτέ δεν θα χαθεί ούτε χάνεται όταν την έχεις νιώσει..

Τελικά τίποτα όντως δεν έχει αξία αν δεν πληρώσεις και το ανάλογο τίμημα..
Εκείνος που αγαπώ θέλω να είναι ελεύθερος ακόμα και από μένα...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικά λες ότι η αγάπη αντέχει στο χρόνο και συγχωρεί όποιον σε πληγωσε;Αδυνατο και ποτέ αληθινό


Διαμαντής

Ευριδίκη είπε...

Και όμως είναι..Αρκεί να έχεις αγαπήσει με την έννοια που η λέξη κρύβει..Το θέμα λοιπόν είναι αν πραγματι αγάπησες..

Ανώνυμος είπε...

πως μπορείς να συγγχωρείς κάποιον που σε πλήγωσε και δεν νοιάστηκε παρά μόνο για τον εαυτό του;Δεν συγχωρεί η αγάπη..Ο καθενας μας συγχωρει και μεις είμαστε αυτοι που είμαστε..

black&white

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ Ευριδίκη. "Υπάρχουν λάθη που είναι πιο ωραία κι απ' την πιο σωστή σκέψη". Όποιος το είπε σημαίνει πως διάλεξε κάτι λάθος και πως το σωστό ζει στη σκέψη και την καρδιά του. Όποιος το είπε σημαίνει πως αγάπησε δυνατά και δεν ξέχασε. "Αλεξανδρινός"

Ανώνυμος είπε...

Θα θελα να δω στο blog σου το τραγούδι του Μαχαιρίτσα "Τα μάτια σου". Μ΄αρέσει πολύ και το αφιερώνω σ' αυτή που η μοίρα, τα λάθη κι η στιγμή μας χώρισαν. Για να θυμάται πως όταν δεν ξεχνάς αισθάνεσαι τα μάτια του άλλου.. και μέσα σου και πίσω και μπροστά σου. "Αλεξανδρινός"

Ανώνυμος είπε...

Σαν απ' την Άτροπο σταλμένη
έρχεται η ώρα,
και τα μάτια που μέσα σου κουβαλάς
χώρο δίνουν στις φωνές.
Φωνές αληθινές που άσβηστα εξομολογούνται αισθήματα.
Φωνές ζεστές που με τόλμη λένε όσα κάποτε δεν ψέλισαν.
Φωνές υγρές που στιγμές ζωντανεύουν πάλι μοναδικές.
Τα μάτια κι οι φωνές
ο δρόμος είναι για τα σώματα.
Και στράτα άλλη να διαβείς δεν έχει.
Η Άτροπος, της Νύχτας κόρη, στο αναπόφευκτο σε καλεί.
"Αλεξανδρινός"