Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

για τη μαμά μου



Ξέρω πως είμαι και γω μαμά ,αρκετά μεγάλη σε ηλικία για να μιλάω για τη μαμά μου και πως θα πρεπε να μην είμαι τόσο μα τόσο συναισθηματική αλλά τι να κάνουμε;Δεν έπαψα ποτέ να είμαι και κόρη..
Η ΜΗΤΕΡΑ μου ζει σε μια πόλη της Β.Ελλάδας και είναι 70 ετών σχεδόν..Κατέβηκε για το καλοκαίρι και έμεινε εδώ στο νησί σχεδόν για τρεις μήνες..Σήμερα επέστρεψε στο σπίτι της και τολμώ να πω ότι μου λείπει πολύ ήδη..

Έχω χάσει τον πατέρα μου σε ηλικία 28 ετών (πολύ νωρίς θεωρώ παρόλο που ήμουν ήδη γονέας και γω )και μου έχει απομείνει μόνο αυτή και παρόλα τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε(μας χτύπησε και μας ο καρκίνος πριν 5 χρόνια και αμέσως μετά ακολούθησαν και άλλου είδους ασθένειες που απαίτησαν επεμβάσεις )είναι μια γυναίκα γεμάτη από δύναμη παρόλα τα χρόνια που κουβαλάει..
Ειλικρινά τη θαυμάζω αλλά δεν μπορώ να σας το κρύψω ,αγωνιώ μην πάθει κάτι..Την αγαπάω,τη λατρεύω και ειλικρινά φοβάμαι..Ελπίζω να ζήσει όσα χρόνια μπορεί χωρίς άλλα προβλήματα και γιατί όχι να ζήσει και να δει δισέγγονα από κάποια από τα εγγόνια της(6 είναι ,ζωή να έχουν ) ..Αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή είναι να της πω κάτι που λέω συχνά και θεωρώ ότι της αρέσει..
Της λέω "Σε αγαπώ μαμά..Καλό ταξίδι και θα τα πούμε τα Χριστούγεννα"

8 σχόλια:

Υάδα είπε...

Ξέρω τί εννοείς και πώς το εννοείς γλυκιά μου ύπαρξη. Και χαίρομαι ειλικρινά να βλέπω ανθρώπους με τόσο δυνατά αισθήματα για τους γονείς τους. Σου εύχομαι να την έχεις πάντα δίπλα σου, είτε κοντά είτε μακριά και να ζήσει πολλά πολλά χρόνια ακόμα ευτυχισμένα ανάμεσα σε ανθρώπους που τη λατρεύουν.

Καλό σου βράδυ :-)

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Είναι μια σχέση αυτή...τόσο βαθιά ...που τα λόγια μας δεν την χωρούν.Η δική μου..το ξέρεις μάλλον, δεν είναι εδώ.Ετσι ολόψυχα σου εύχομαι, την μητέρα σου να την χαίρεσαι για πολλά χρόνια ακόμα.Ανεκτίμητη παρουσία ζωής, δίπλα σου, μέσα σου, παντού.Καληνύχτα Ευρυδίκη.

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Να την αγαπάς...να της το λες...

Καλό σου βράδυ Ευρυδίκη...

Εύα Παραδείσου είπε...

Θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια Ευριδίκη μου, αμέτρητα, επειδή οι καλοί άνθρωποι είναι σα φύλακες άγγελοι, ειδικά μια μάνα, και δε μας εγκαταλείπουν ποτέ. Να φοβάσαι μόνο μήπως και δε σε βλέπει χαμογελαστή κι ευτυχισμένη.

Φως στα όνειρα είπε...

σε ευχαριστώ Υαδα για τις ευχές σου και πίστεψέ με νομίζω ότι αυτή μας αγαπάει πολύ περισσότερο από όσο νομιζουμε γιατί παρόλα όσα πέρασε εξακολουθεί να στέκεται βράχος σε μας ,στα παιδιά της και μας στηρίζει περισσότερο από ότι εμείς..Πολλές φορές λέει "Όσο με χρειάζονται τα παιδιά μου δεν έχω δικάιωμα να πεθάνω"και είμαι σίγουρη ότι το κάνει πράξη..

Φως στα όνειρα είπε...

Carpe diem είναι πολύ σημαντικό για μένα να ακούω αυτά τα λόγια ειδικά από έναν άνθρωπο που έχει χάσει το δικό του στήριγμα..Σε κάνει να σκέφτεσαι πολύ τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να φροντίσεις και συ τη γυναίκα που σχεδόν τα 2/3 της ζωής της εξακολουθεί να σε νοιάζεται..
Καλή σου μέρα

Φως στα όνειρα είπε...

Αχ Εύα μου πίστεψέ με το μόνο που με στενοχωρεί είναι να βλέπω τα μάτια της να σκοτεινιάζουν όταν εγώ ή ο αδερφός μου αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα..Θέλει τόσο πολύ να βοηθήσει και επειδή δεν μπορεί μελαγχολεί σε μεγάλο βαθμό...Έτσι αποφασίσαμε να της δείχνουμε ότι όλα πάνε καλά αλλά πίστεψέ με καταλαβαίνει πότε της λέμε ό,τι της λέμε απλά για να την καθησυχάσουμε ,οπότε είναι αδύνατο να της κρυφτείς..Μάνα είναι και οι μανες τα νιώθουν όλα..Αυτό στο υπογράφω.. Δόξα τω Θεώ που ότι είναι να περάσει περνάει και κείνη ηρεμεί..
Καλή σου μέρα και παρεπιπτόντως -θα σου αφήσω μήνυμα και στο blog-και οι νέοι σου στίχοι βγάζουν ομορφιά ψυχής..

Φως στα όνειρα είπε...

Έλενα καλημέρα..Να είσαι σίγουρη πως της το λέω και όσο παιδιάστικο και να φαίνεται, ακόμα την αγκαλιάζω και της σκάω και κάποιο φιλί..Δεν μπορείς να φανταστεις πόσο της αρέσει αυτό..