Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

κακοποιημένα παιδιά..Και όμως υπάρχουν




(το βίντεο είναι από μια σειρα βίντεο που ετοιμάζει το "χαμομηλάκι"για την κακοποίηση των παιδιών και θα ταν ευχής έργο να το προωθήσουμε όλοι για την προστασία των μικρών αγγέλων)

( Το κέιμενο είναι αναδημοσίευση από το zougla.gr)
«Κακοποιημένο Παιδί - Η γυμνή αλήθεια»
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009, 05:58


Tο Αγγέλων Βήμα από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009 διοργανώνει αφιέρωμα με θέμα «ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ- Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ»

Παρουσιάσεις, προσωπικές μαρτυρίες, εικόνες, μουσικές, ταινίες και θεατρικά αποσπάσματα από την παράσταση «Τα Ορφανά» του Λάϊλ Κέσλερ, σε ένα ενιαίο σύνολο, θα ευαισθητοποιήσουν και θα ενημερώσουν, γιατί η συνεχής επισήμανση και η καταγγελία «σκληρών συμπεριφορών» όπως και η συνεχής υπόμνηση της θέσης του παιδιού στον κόσμο μας, σημαίνει καταρχήν Πολιτισμός.

«ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ – Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ»

...2 παιδιά πεθαίνουν κάθε βδομάδα σε Αγγλία και Γερμανία από κακοποίηση και παραμέληση. (Unicef)

…3 παιδιά πεθαίνουν κάθε βδομάδα στη Γαλλία από κακοποίηση και παραμέληση. (Unicef)

…4 παιδιά πεθαίνουν κάθε βδομάδα στην Ιαπωνία από κακοποίηση και παραμέληση. (Unicef)

…27 παιδιά πεθαίνουν κάθε βδομάδα στις ΗΠΑ από κακοποίηση και παραμέληση. (Unicef)

…57.000 θάνατοι παιδιών μόνο το 2000 οφείλονται διαπιστωμένα σε κακοποίηση και παραμέληση. Για το λόγο αυτό, ως αιτία θανάτου τους, έχει αναγραφεί η λέξη «Δολοφονία». (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)

Αυτά είναι μόνο το ελάχιστο μιας εκατόμβης αθώων.

Πόσο καιρό μπορεί ακόμη ο κόσμος μας να κρατάει κλειστά μάτια και αυτιά;

Στο Ειδικό Αφιέρωμα «ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ – Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» στο Αγγέλων Βήμα, θα βοηθήσουν με την παρουσία τους, η Unicef, το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Συνήγορος του Πολίτη και καταξιωμένοι άνθρωποι της Πνευματικής και Πολιτικής ζωής της χώρας μας όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και άλλοι.

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και η ερμηνεύτρια Βικτωρία Ταγκούλη θα συμμετέχουν με ξεχωριστά τραγούδια και νανουρίσματα.

Η κάθε βραδιά θα κλείνει με αποσπάσματα από την παράσταση της μαύρης κωμωδίας «Τα Ορφανά» του Λάϊλ Κέσλερ, σε προσαρμογή Κοραή Δαμάτη με τους Παναγιώτη Μπρατάκο, Στέλιο Καλαϊτζή, Κώστα Ανταλόπουλο.

Το Ειδικό Αφιέρωμα συνοδεύεται από Έκθεση Φωτογραφίας και προβολές.

Ώρα έναρξης : καθημερινά στις 21.00.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό, όμως συνιστάται τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 210-5242211 + 13.



ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ΔΥΣΗΣ Α.Μ.Κ.Ε
Αγγέλλει το νέο σε θέατρο, μουσική, εικαστικά


Σχόλιό μου..Τα παιδιά είναι αδύναμα μπροστά στη δική μας δύναμη και στη θηριωδία κάποιων που θέλουν να λεγονται άνθρωποι.Ας προσπαθήσουμε να τα προστατέψουμε..Και θα πρέπει να σας πω από πείρα ότι πολλές φορές είναι παιδιά της διπλανής πόρτας...

10 σχόλια:

Εύα Παραδείσου είπε...

Τα παιδιά είναι η συνέχεια μας, όποιος τα κακοποιεί σκοτώνει το μέλλον.

Φως στα όνειρα είπε...

έτσι ακριβώς είναι Εύα..Είναι το μέλλον που πολλές φορές ολλοί από μας ίδιοι σκοτώνουμε με την αδιαφορία μας ,με τον εγωισμό μας,με τη δική μας ανευθυνότητα..

Σε ευχαριστώ που πέρασες ..Καλή σου μέρα..

Εύα Παραδείσου είπε...

Κι εγώ σ' ευχαριστώ που μου απάντησες. Και θα ξαναπεράσω. Μια γλυκιά καλημέρα.

Υάδα είπε...

Άνθρωποι λέγονται όσοι κακοποιούν παιδικές ψυχές; Μάλλον τέρατα.. που απλά ακόμα επιζούν..

Unknown είπε...

αυτοι που κακο....ποιουν ανθρωπους (μικρους τε και μεγαλους)....σωματικα μα και ψυχικα....
παρουσιαζονται οι αυτοκλητοι "υπερασπιστες τους"...
ειναι πασιφανες...πως τους ταιριαζει το ΒΡΑΒΕΙΟ της υποκριτικης!!!

καλησπερα υποκρισιας ή κακοποιησης...διαλεγεις!!!

Φως στα όνειρα είπε...

Yαδα μου και όμως αποκαλούνται και κυκλοφορούν ανάμεσά μας..Κάποτε πριν από πολλά χρόνια σε μια πόλη της Β.Ελλάδας όπου εργαζόμουν έζησα από κοντά την κακοποίηση ενός μικρού κοριτσιού μόλις 9 ετών..Η ιστορία θύμιζε λίγο από το παραμύθι της σταχτοπούτας και το Κωσταλέξι μόνο που εδώ το τέρας που κακοποίησε το κοριτσάκι δεν το έβαλε να μαζεύει στάχτες αλλά της έκοψε τα μαλλιά και αντί να την έχει κλεισμένη στο σπίτι τη..σιδέρωσε και την έκαψε με τσιγάρο..Το τι επακολούθησε το φαντάζεσαι παρόλο που η ιστορία δεν έφτασε ποτέ στις τηλεοράσεις και στα ΜΜΕ..Μετά από τόσα χρόνια το κοριτσάκι είναι τώρα δεσποινίδα απόφοιτος ΤΕΙ και ευτυχισμένη..Στο λέω γιατί την ευθύνη δεν την είχε η μητέρα αλλά ο πατέρας που αγνοούσε την ύπαρξη του προβλήματος στο σπίτι έχοντας εμπιστοσύνη στη γυναίκα που επέλεξε να γίνει μητέρα των παιδιών του αφού η πραγματική μητέρα είχε εγκαταλείψει το σπίτι και το παιδί της..Υπάρχουν δυστυχώς όμως τέρατα που ακόμα επιζούν αλλά πλέον φανερώνονταιμε τη δική μας βοήθεια και παύουν να είναι εφιάλτες στα όνειρα ενός παιδιού..
Καλή σου μέρα

Φως στα όνειρα είπε...

καλημέρα με ειλικρινό χαμόγελο και σε σένα σιωπηλέ

Λοιπόν δυστυχώς πάνω σε όσα ανέφερες δεν συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..Σε κάθε κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις ναι..Υπάρχουν και άνθρωποι που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των παιδιών ,που ζουν μαζί τους ,που φωνάζουν για την κακοποίηση και οι ίδιοι είναι παιδοφιλοι ή παιδεραστές..Αλλά ευτυχώς είναι η εξαίρεση στον κανόνα και είναι λίγοι ,ελάχιστοι γιατί ακριβώς δεν μπορούν να κρύβονται για πάντα..

Ανοιγεις μεγάλη συζήτηση που ένα blog εύκολα δεν μπορεί να καλύψει..
Αλλά θα σου πω περιληπτικά την άποψή μου πάνω σε αυτό..Η παιδική κακοποίηση σε παιδιά είναι έγκλημα που αν μείνει ατιμώρητο θα γίνει μάστιγα και θα "γεννήσει"χιλιάδες άλλα τέρατα αν δεν αντιδράσουμε..

Η κακοποίηση ενηλίκων είναι άλλη ιστορία..Ο ενήλικας μπορεί να αντιδράσει..Να βρει τρόπο να φύγει μακριά από αυτόν που κακοποιεί σωματικά ή ψυχικά,ή να να τον-την συνετίσει με τρόπους που μπορεί να σκεφτεί ..Ο ενήλικας έχει τη δύναμη ,το μυαλό να το κάνει ώστε να ενισχύσει τις άμυνές του και να οργανώσει την αντίστασή του..Αν δεν το κάνει είναι επιλογή του και από εκεί και πέρα είναι υπεύθυνος για ό,τι θα του συμβεί.. Ψυχική κακοποίηση είναι να σε κάνει ο άλλος να νομίζεις ότι είσαι άχρηστος ,να επιτίθεται στις ιδιαιτερότητές σου με σκοπό να σε μειώσει,να σε ελέγχει αντί να δρας αυτοβούλως,να κανονίζει τη ζωή σου αντί να σου δίνει την ελευθερία να κινηθείς κ.ά,αλλά ακόμα και σε αυτού του είδους την κακοποίηση μπορείς σαν ενήλικας να αντιδράσεις..Με τον δικό σου τρόπο σαν ενήλικας μπορέις να σπάσεις τα δεσμά..Και έχουμε την δύναμη αλλά δεν την εκμεταλευόμαστε..*(Προσοχή όμως να ξεχωρίζουμε,να μην μπερδεύουμε τις επιθυμίες και την άρνηση ανθρώπων δίπλα μας να τις εκτελέσουν σαν ψυχική κακοποίηση..Τότε δεν υφίσταται κακοποίηση αλλά λειτουργεί το Εγώ μας..)
Ένα μικρό παιδί που ακόμα δεν έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα του ,που δεν έχει ολοκληρώσει την προσωπικότητά του ,που ακόμα μαθαίνει τα βήματα της ζωής,που δεν εχει ολοκληρώσει τον εσωτερικό του κόσμο και τις άμυνές του είναι αδύνατο χωρίς τη δική μας βοήθεια να αντιδράσει και να ορθώσει το ανάστημά του..Γι αυτό εξάλλου το λέμε παιδί..
Στο είπα ότι ανοίγεις μεγάλη συζήτηση και όπως βλέπεις δεν καλύπτεται εύκολα όλο το φάσμα με μια περιληπτική μόνο απάντηση..

Κα πάλι καλή σου μέρα..

Εύα Παραδείσου είπε...

Έχω κάτι για σένα στον παράδεισο μου, ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ μέσα σ' ένα γυάλινο κουτάκι κάτω δεξιά... Χάρισε το όπου αγαπάς... :)

Φως στα όνειρα είπε...

σε ευχαριστώ πολύ Εύα για το μικρό δωράκι από τον Παράδεισό σου και να σαι σίγουρη ότι ήδη το χάρισα..

Unknown είπε...

κατα πρωτο λογο θεωρω φυσει αδυνατη την ταυτιση αποψεων...
κατα δευτερο λογο...δε διαφωνω με το ζητημα της κακοποιησης των παιδιων...ουτε εδειξα να φανει κατι τετοιο...

εκεινο που με προβληματιζει ειναι η μεγαλη σου αναλυση οσον αφορα την κακοποιηση των μεγαλων ανθρωπων...
ειδικα το κομματι της παρενθεσης δε το καταλαβα...
μηπως δεν υπαρχουν ανθρωποι που πατωντας πανω στις "αδυναμιες"στην καλη θεληση και πιστη των διπλα τους και των συντροφων τους..τους εκμεταλευονται και τους κακοποιουν με αυτο τον τροπο;;;
ή μηπως αυτο ανηκει σε μια αλλη σφαιρα΄;;;
η αναφορα του σχολιου μου εχει να κανει..με τη συμπεριφορα ανθρωπων που...
εν τελει ειναι "μασκοφοροι"...και υπερασπιστες της θεωριας...
στην πραξη;;;;
τι γινεται;;;
ποσοι εχουμε φωναξει παρατηρωντας αδικιες;;;
μεσα απο μπλογκ μονο;;;
μεσα απο λογια μονο;;;
οχι...
τα λογια καλα ειναι...μα...δε φτανουν...
κι εγω εδω τωρα εχω καταχραστει και χωρο και χρονο...αν και χανομαι συνηθως μεσα στη σιωπη των λογων... προτιμωντας την σιωπη των εργων

καλησπερα σιωπηλη