Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει


 Όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει..Αυτή η Ελλάδα που κοιτάει μόνο τον εαυτό της ,αυτή η Ελλάδα που προτιμάει τους έχοντες από τους μη εχοντες,αυτή η Ελλάδα που με ξεχωρίζει και με χωρίζει ,που με κάνει να σκύβω το κεφάλι γιατί δεν έχω μπάρμπα στην Κορώνη,στην Μεθώνη ή Βουλευτή και πάνω..Αυτή η ΕΛΛΑΔΑ που μόνο ζητάει από μένα αλλά δεν μου δίνει ..Η Ελλάδα που αν δεν είσαι κάποιος ,δεν είσαι τίποτα,η Ελλάδα που δίνει το δικαίωμα ο καθένας να σε προσβάλλει και συ να λες ευχαριστώ σκύβοντας από ντροπή κατακοκκινος το κεφάλι ,επειδή νιώθεις ευγνωμοσύνη για τα  ψίχουλα που σου δίνει  για να τραφείς αλλα΄και  να θρέψεις τις αυταπάτες σου ..Με πληγώνει η Ελλάδα που κοιτάει το πως θα τα αρπάξει και πως θα κερδίσει και ποτέ δεν κοιτάει  πως θα δώσει και όταν αποφασίσει κάποια στιγμή να δώσει , με πληγώνει που κωφεύει και  κλείνει τα μάτια της στο ποιος παίρνει και τι παίρνει..Με πληγώνει η Ελλάδα που δεν καταλαβαίνει ότι το σώμα της είμαι "εγώ" και όταν το σώμα της σαπίζει ,όταν το σώμα της πεθαίνει από την κακομεταχείριση ,πεθαίνει η ίδια..Με πληγώνει που πιστή στη δύναμη της Δημοκρατίας η Ελλάδα δίνει εξουσίες που οι έχοντες την κάνουν δύναμη κυριαρχική και απόλυτη με δικαίωμα να αποφασίζουν για μένα κάποιοι που δεν μπορούν ούτε να με φτάσουν..Με πληγώνει η Ελλάδα που δεν καταλαβαίνει ότι αν δεν με προσέξει θα καταρεύσει και που δεν καταλαβαίνει ότι τα εσωτερικά της όργανα για να είναι υγιή και να λειτουργούν σωστά χρειάζονται τα κύτταρα..Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα συνεχίσω να λειτουργώ για ένα σώμα που δεν με προσεχει εκείνο που ξέρω είναι οτι αρχίζω και υπολειτουργώ..

Σήμερα το κείμενό μου βγαίνει μέσα από απογοήτευση για την αποτυχία μιας επιτυχίας και από απογοήτευση γιατί κάτι που είχε φως ,αίγλη και δύναμη μου  αποκαλύφθηκε στη γύμνια του και στο κούφιο του υπόβαθρο..Τίποτα μα τίποτα δεν είχε.
Κάποτε λοιπόν ας γίνουμε υπεύθυνοι σε αυτή τη χώρα και ας πάψουμε να βαφτίζουμε το κάθε τι διεκδικώντας αξιώματα,επιχορηγήσεις κλπ και αν συμβεί, ας του δώσουμε  το υπόβαθρο,την ουσία και  την αξία που πρέπει..

Ζητάω συγγνώμη αν πρόσβαλλα κάποιον αλλά μέσα σε όλα τα συναισθήματα υπάρχει και ο θυμός..

14 σχόλια:

Υάδα είπε...

"Δυστυχώς" αυτή είναι η αλήθεια μέσα από όσα περιγράφεις. Και αν δεν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Ναι, όντως, η Ελλάδα παντού είναι ίδια, όταν το χρήμα και την διαπλοκή ουδείς εμίσησε..

Καλό απόγευμα Ευρυδίκη μου :-)

AATON είπε...

Να 'ξερες πόσο σε νοιώθω.. μόνο να 'ξερες..

Φως στα όνειρα είπε...

την τελευταία εβδομάδα συνέβησαν τόσα πολλά που ειλικρινά με λύπησαν στην αρχή ,με θυμωσαν κατόπιν και μου προκάλεσαν οργή στο τέλος..Εκείνο που βίωσα δεν περιγράφεται με λόγια,τουλαχιστον αυτή τη στιγμή γιατί ειλικρινά ψάχνωτρόπο αντίδρασης σε όσα είδα και αντιμετώπισα..Βασικά εκείνο που συνειδητοποίησα είναι ότι πάντα πιστεύα ότι θα φτάναμε στο επίπεδο να γίνουμε μια χώρα που η δημοκρατία θα κυβερνά και σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών που με έκανε να προσπαθώ να γίνω καλύτερη και τελικά δεν θα γίνει ποτέ..

Φως στα όνειρα είπε...

Υαδα Αατον το μυαλό μου τρέχει και βρίσκεται σε πολλά και έτσι ξέχασα να σας πω πως ξέρω καλά ότι με καταλαβαινετε αλλά είμαστε μοναδες και σκόρπιοι καιαν δεν αποκτήσουμε συλλογική συνείδηση αν δεν πάψουμε να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας και αν δεν αλλάξουμε όλοι μας νοοτροπία, θα συνεχίσουμε να κοιταζόμαστε,να γνωρίζουμε αλλά δεν θα αλλάξουμε τίποτα..


καλό βράδυ και ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα ξυπνήσουμε

Εύα Παραδείσου είπε...

Ευριδίκη μου πολλά μας πληγώνουν αλλά δε θα αφήσουμε να μας λυγίσουν... Ας δώσουμε τη μάχη κι όπου μας βγάλει... Ακόμη κι αν χάσουμε θα έχουμε κερδίσει τον αυτοσεβασμό μας. Φιλάκια πολλά, καλό σου βράδυ.

Φως στα όνειρα είπε...

Ευα μου καλημερα
Και γω αυτής της αποψης είμαι.Δίνω τον αγώνα και αν χασω τουλάχιστον εκανα το δρόμο και κερδισα την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό μου..

Καλά να περνάς και να χεις μια υπέροχη μέρα

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Μπορεί ενίοτε να σκύβουμε το κεφάλι αλλα γρήγορα το ξανασηκώνουμε ενάντια σε όσα μας πληγώνουν, ενάντια σε αυτά που μας προδίδουν, ενάντια στον κόσμο που πλάθουν τον υλικό, ενάντια στην Ελλάδα που μας πρόσφερει το σύστημα , και πολεμούμε για μια νέα Ελλάδα με επίκεντρο της τον άνθρωπο...
να είσαι καλά

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλή σου μέρα και Καλό μήνα.
Ευχαριστούμε για το λινκ και ανταποδίδουμε.

coztjrs είπε...

καλως ηρθες Ευριδικη.Κατα τα αλλα ειναι νομιζω και εγω ακριβως ετσι.Φιλικα coztjrs

Φως στα όνειρα είπε...

καλως σας βρήκα και σας ευχαριστώ αλλά θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη που τόσο καιρό δεν είχα προσθέσει το Link..
Coztjrs ελπίζω να μην έκανα λάθος βάζοντας το blog σου στα ξένα
Αστροσυμμορίτες να είστε καλά και να ξέρετε ότι πραγματικά λυπάμαι που δεν είχα συμπεριλάβει το blog μέχρι σήμερα.Ειμαι απαράδεκτη..

Καλά να περνάτε

Φως στα όνειρα είπε...

Wish master σε ευχαριστώ για την επίσκεψη αλλά σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου..Μου δίνεις την ευκαιρία να πω ότι αν δεν υπήρχαν κάποτε ορθωμένα αναστήματα ο κόσμος μας δεν θα ήταν εδώ ..Είναι ολόκληρη κουβέντα αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι τη δύναμη την έχουμε εμείς..Ο καθε άνθρωπος όχι σαν μονάδα αλλά ενωμένος σε πλήθος..
Καλό απόγευμα..

Πάνος είπε...

Την καλησπέρα μου Ευριδίκη σε εσένα και την παρέα σου.....

Φως στα όνειρα είπε...

Kαλησπέρα Πάνο και καλώς σε βρήκα..

Ανώνυμος είπε...

Γ. Σεφέρη « Όπου κι αν ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει..