Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Καλημέρα!!! η΄ Καλημέρα;;;;;Πες τε μου



Από το πρωί σήμερα όλα εναλλάσσονται..Από τις 7 που ξυπνησα το ένα λαθος να το πω,γκαντεμια να το πω ,όπως και να το πω γίνονται..δες τε τι εννοώ και πες τε μου και σεις ..

Βάζω το πρωί το σίδερο στην πρίζα να σιδερωσω ένα πουκάμισο στον άντρα μου και περιμένω..Αυτό τίποτα..Δεν λέει να κάψει ..
"πάει το σίδερο "λέω "καινούργιο θέλουμε"
Ναι "μου λέει εκείνος.."Θα πάρουμε ,αλλά πρώτα βρε αγάπη μου βάλε την μπαλαντέζα στην πρίζα"
Το καταπίνω..Τι να έκανα..Βέβαια είπα ότι δεν ήπια καφέ η γυναίκα για αυτό το ξέχασα..Εκεί μην αφήσω να με θίξει κανένας..Μια αξιοπρέπεια 'εχουμε..Μην αρχίσουν να λένε και για αλτσχαιμερ..

Βάζω να κάνω καφέ..ανάβω και ένα τσιγαρο και πάω να κάτσω..Αμ δε..Την ίδια ιδέα είχε και ο γάτος μας που ταυτόχρονα με μένα κάθισε Στη ΔΙΚΗ μου θέση οπότε ακούγεται ένα "γκρρ..νιαου"καθως εγώ κάθισα επάνω του και έτσι πάρε κάτω τον καφε..ΚΑΙ να ταν κάτω, αντε χαλάλι..Ο μισός έπεσε κάτω και ο υπόλοιπος στα ρούχα..Γελούσαν όλοι με το πάθημα ΜΟΥ εκτός από μένα που έβραζα ,γιατί πως να το κάνουμε,να σου χύνεται ο πρώτος καφες που τον απολαμβάνεις ε σου ρχεται κάπως..Σαν να χάνεις την ευχαρίστηση..Τέλος πάντων έκανα τον ρημαδι τον καφε ξανά,πρόσεξα μην έχει κάτσει η γάτα και κάθισα επιτέλους να τον πιω απολαμβάνοντας τoν..E κάποια στιγμή αποφασισα να σηκωθώ να κάνω δουλειές..Ετσι νόμιζα η γυναίκα..Πάλι,Αμ δε!!!!Βάζω να σφουγγαρίσω κάνω ΄δωματια,κουζίνα ,έρχομαι και στο σαλόνι ,χτυπάει το τηλέφωνο ,πάω να το σηκώσω ,ρίχνω τον κουβά,πάρε κάτω τα νερά ,πάρε κάτω και μένα που γλίστρησα..Αλλά το τηλέφωνο το σήκωσα..Τι νομίζετε ότι θα καθόμουν κάτω και θα βριζα σαν μούτσος σε καράβι;Όχι ποτέ..Τουλάχιστον φανερά..Γιατί αν οι τοίχοι μας ειχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τις σκέψεις μου και το μονόλογό μέσα μου ,θα άλλαζαν χρώμα και από άσπροι θα ήταν κόκκινοι ..Πάντως το σήκωσα και η μαμά μου μου ανέλυε τα περι καιρού στη Μακεδονία(αν δεν με πάρει 4 φορές τηλέφωνο τη μέρα θα πάθει κάτι."Βρε μαμά" ,της λέω ,"στα 40 είμαι ,ηρέμησε"..Μπα αυτή ..Παιδί με έχει ακόμα)..Τέλος πάντων-όχι δεν χτύπησα (σας προλαβαίνω)πολύ,αλλά δεν σταματησε εδώ..Αρχισε να φυσάει πριν λίγο και ένας αερας τρελλός που σήκωσε τη μπουγάδα μου..Αυτή κυνηγούσα αλλά μου φαίνεται ότι κάτι έχασα..Το τι δεν ξέρω..Αλλά δεν ανησυχώ ,Θα μου το πουν τα παιδιά όταν ψάξουν να το φορέσουν.(Το θέμα είναι τις φωνές τους πως θα τις αντιμετωπίσω.).Τέλος πάντων μέχρι στιγμής αυτά..Αποφάσισα πως η μέρα είναΙ στραβή για μένα και έτσι θα κάνω pause σε κάθε δραστηριότητα..Ευτυχώς έχω φαγητό από χτες οπότε δεν χρειάζεται να αναψω κουζίνα γιατί μόνο φαγητό δεν θα υπήρχε περίπτωση να φάνε σήμερα..Κάρβουνο κάτι ναι,φαγητό.όχι..
Πάντως εγώ λέω καλημέρα και όπως λέει η Αλέξια "χαμογελα ,βαλε χρώμα στη ζωή "και μέρα είναι θα περάσει
Καλη μέρα σε όλους..

17 σχόλια:

mariposa είπε...

χαχαχχα ναι υπαρχουν τετοιες μερες..αν ξυπνησεις με καλη διαθεση εχει καλως.. αν οχι δεν υπαρχει περιπτωση να την παλεψεις...

evelina είπε...

Εγώ λέω καλησπέρα και ελπίζ μέχρι τώρα άλλο κακό να μην είδες ...περαστικά σου βρέ χαχα.Πάντος σε φαντάζομαι να κυνηγάς την μπουγάδα ..καλό βράδυ και εύχομαι αύριο η μέρα σου να είναι ότι καλύτερο

Εύα Παραδείσου είπε...

Υπάρχουν και χειρότερα :) να σιδέρωνες καταλάθος το γάτο ή να κρεμούσες το σίδερο στη μπουγάδα :D Εμένα να δεις τι μου έχουν τύχει τα σκέφτομαι και γελάω. :)

Υάδα είπε...

Όταν κάποια στιγμή πιούμε έναν καφέ από κοντά, για πρώτη φορά, θα σου φέρω δώρο ένα ρόδι, να το σπάσουμε, να μπω και με το δεξί στο σπίτι σου.
Καλημέρα, καλημέρα με πολλά θαυμαστικά Ευρυδίκη μου, παρά τις αναποδιές που συμβαίνουν στη ζωή μας. Είναι αυτό που λένε, ό,τι δεν μπορείς να αποφύγεις, απλά διασκέδασέ το..

Καλο ξημέρωμα να έχεις. Σε φιλώ :-)

Φως στα όνειρα είπε...

καλημέρα mariposa..
Nai υπάρχουν και αν τις έπαιρνα αλλιώς τις "ατυχίες "η οικογένειά μου για να γλιτώσει από τη γκρίνια μου θα βγαινε έξω στη βροχή..Οπότε γιατί να τους το έκανα αυτό;Χαμόγελο λοιπόν και στις δυσκολίες

Φως στα όνειρα είπε...

evelina μου όπως το φαντάζεσαι έτσι έγινε ακριβώς..Δεν μπορώ να σου περιγράψω την κατάσταση..Με 9 μποφορ τίποτα δεν έμεινε στα σχοινιά...Ευτυχώς τίποτε άλλο δεν έγινε..Ψεματα ,μας Ηρθε και η ΔΕΗ των μηνών του καλοκαιριού μαζί με το νερό και πάθαμε το πρωτο εγκεφαλικό..Ευτυχώς ελαφριά..

Φως στα όνειρα είπε...

Ευα μου καλημέρα..Ειλικρινά και αυτό που είπες ηταν πολύ πιθανό να συμβεί χτες..Πάντως όντως τα σκεφτόμαστε και γελάμε και τα σκέφτεσαι ακόμα περισσότερο όταν πηγαίνοντας να κάτσεις μια μελανια που ψιλοπονάει σου θυμίζει τα γεγονότα..

Φως στα όνειρα είπε...

Υαδα μου μην ξεχάσεις το ρόδι ειλικρινά..Ευχομαι και ελπίζω να τα πούμε από κοντά και να απολάυσουμε το καφεδάκι μας γελώντας καθώς θα θυμόμαστε τέτοια περιστατικά..
Και όπως είπες ,τουλάχιστον ας διασκεδάζουμε τις αναποδιές γιατί με άλλο τρόπο δεν αντιμετωπίζονται απλά χαλάς την μέρα ,τη διάθεση ,και την ζωή σου..

φιλιά πολλά Υάδα μου..Καλημέρα

nice είπε...

Hi,
I read the English translation of it and I found it interesting and witty; well done and thanks for your comment on my blog.
Best wishes,
Nice

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

χαχα, αφού τρίτωσαν οι αναποδιές μην ανησυχείς, άλλες δεν έχει:)

Καλημέρα όλη μέρα.

Πάνος είπε...

Κάπου θα είχες το μυαλό σου.... Δε μπορεί!

Καλησπέρα Ευριδίκη

Φως στα όνειρα είπε...

Nice thank you for the visiting..Sensirly i like your post..Is simply with meaning in few lines and this need charisma.to do it..
have a nice day too

Φως στα όνειρα είπε...

Ευτυχώς Κωνσταντίνε τελειώσαν..Ελπίζω για μηνες να μην υπάρχουν άλλες..Αν και πιστευω στην εμφανιση της περιοδικότητας..

Καλό απόγευμα..

Φως στα όνειρα είπε...

αμ αν το είχα κάπου θα ταν αλλιώς..Αν και κάπου σημερα ακουσα ότι η μέρα χτες ήταν περίεργη λογω..πανσέληνου..Με επηρέασε φαίνεται..Καλό βράδυ και σε ευχαριστώ για την επίσκεψη..

Φως στα όνειρα είπε...

Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ και σενα για την επίσκεψη ..

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Ελπίζω σήμερα να ήταν καλύτερη η μέρα σου Ευριδίκη μου και εύχομαι η αυριανή σου να είναι ακόμη καλύτερη!
Αλλά, πες μου, αν δεν σου συνέβαιναν όλα αυτά τί μέτρο σύγκρισης θα είχες για τις επόμενες μέρες;
Τώρα θα μπορείς να εκτιμήσεις τις καλές σου μέρες και να τις απολαύσεις.

Φιλάκια.

Φως στα όνειρα είπε...

Καλημέρα Βασιλική..όντωςη μέρα μου ήταν καλύτερη και πιστέυω και οι επόμενες(το έυχομαι ειλικρινά)..Πάντως έχεις δίκιο και σε αυτό που΄είπες σχετικά με το μετρο σύγκρισης..Αν δεν περάσεις και τέτοιες καταστάσεις πως μπορέις να λες πω;ς η σημερινή μερα μου είναι πολύ καλυτερη από τη χθεσινή..Σε ευχαριστώ που πέρασες..Καλή σου μέρα..