Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Στη νυχτα,, Στις αναμνησεις,,Στο παρελθον στο παρον..


Αγαπησες ποτέ? όχι για αυτό που σε εμαθαν οτι πρέπει να αγαπάς αλλά γι αυτό που η ψυχή σου λαχταρούσε για να αγαπησεις..
Σε αγάπησαν γι αυτό που είσαι όχι γιατί υποκρινόσουν ότι είσαι? ΑΝ ΠΟΤΈ ΑΦΕΘΗΚΕΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕΣ..μονο τοτε..


"ΑΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΑΓΑΠΗΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ..."( Ιγκριντ Μπεργκμαν ¨Φθινοπωρινη Συμφωνία")

6 σχόλια:

Καλυψώ είπε...

μονο αν αγαπησουμε ΕΜΕΙΣ
αυτο που ειμαστε..και οι αλλοι θα μπορεσουν να αγαπησουν εμας..

μονο αν αγαπαμε τον εαυτο μας...χωρις φυσικα την εννοια της φιλαυτιας..αλλα με την εννοια της επιγνωσης και της αποδοχης..μπορουμε να αγαπησουμε και καποιον αλλο..

καλο ξημερωμα Ευριδικη!

Φως στα όνειρα είπε...

Καλυψώ καλημέρα..Εχεις δίκιο και αυτό είναι μία αποψη από τη σκοπιά της αγάπης την οποία δεν απερριψα ποτέ.. Αλλα υπάρχει για μένα και κάτι ακόμα πίσω από αυτό..Ο εαυτός μας ειναι πάντα μέρος των γύρων μας ,απόροια των δικών τους επιροών πάνω μας..Εμεις απλά προσαρμοζόμαστε καθώς μεγαλώνουμε μέσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και συμπεριφερόμαστε μέσα στα δικά του πλάισια για να είμαστε αποδεκτοί από αυτό ..Ετσι δεν είμαστε ποτέ εμείς..Ποτέ κανένας δεν μπορεί να είναι ο εαυτός του..Αγαπας και αγαπιέσαι αλλά αληθινα αγαπας τον αλλο γι αυτό που είναι ή αγαπάς αυτό που σου δείχνει?Για μενα η Μπεργκμαν είπε αυτό που πιστεύω..Μόνο όταν αγαπηθείς γι αυτό που είσαι πραγματικά, θα μπορέσεις και συ να αγαπήσεις τον εαυτό σου..

Καλη συνέχεια στη μέρα σου

Εύα Παραδείσου είπε...

Ευριδίκη μου η καρδιά είναι ελεύθερο πουλί, κι όπου αισθάνεται πάει... Δε φυλακίζεται γιατί τότε πονάει...

k είπε...

πολυ όμορφο τραγούδι και τα λόγια πολύ όμορφα!!

http://fashionablylonely.blogspot.com/

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πως είσαι κοριτσάκι μου; έχω καιρό να σε ακούσω!

Φως στα όνειρα είπε...

τρεχάματα Αχτιδα μου..Καλοκαίρι στο νησί με πολυ κόσμο σπίτι και με πολλές υπόχρεώσεις ,δεν είχα καθόλου χρόνο για να γράψω ούτε μια γραμμή..Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και συγγνώμη που αργησα να σου απαντήσω..Φιλια πολλά