Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ποιός δίνει το δικαίωμα να ΝΙΩΘΕΙΣ θεος; ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!

Αναρωτιέμαι γιατί..Πολλές φορές γιατί.Γιατί;..ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΓΙΑΤΙ;



ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ; ΠΟΙΟΣ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ..Που έκανα ότι μια γυναίκα κάνει,που έκανα ότι μια μανα πραττει,που ήμουν εκεί ..

"κάποτε ο άνθρωπος που είχα παιδιά μαζί του με έβαλε σε μια αλάνα και με χτύπαγε ασταματητα και βρέθηκα με διάσειση στο Νοσοκομείο και με τρια πλευρά σπασμένα γιατι τόλμησα να ανάψω ένα τσιγάρο επειδή στο χωριό του όποια κάπνιζε ήταν που....α.Αλλά με ήξερε..ΠΆΝΤΑ Κάπνιζα..Με ήξερε ή όχι;"

"Ειδα τη βιαιότητα στο τραπέζι στην κουζίνα,στο κρεβάτι..Και ήμουν με πυρετό ..και με βίασε..Ο άντρας μου με βίασε .. με χτύπησε γιατί πίστευε ότι άλλος θα το κανε.."ήταν 3 ώρες μετά που είχα τα γενεθλιά μου...Και το αστείο ; ήμουν τρισευτυχισμένη γιατί ΜΕ ΌΣΑ ΈΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΣΟ με αγαπούσε..."

"Ο άνθρωπός μου είχε πιει..Είχαν γίνει πολλά εκείνη τη μέρα..Εχανε τα πάντα..Κάποτε μου είχε πει αν ποτέ ξέφευγε να του έπαιρνα τα κλειδια του αυτοκινήτου..Ξέφευγε Αρκετά πινοντας , αλλά ποτέ μα ποτέ δεν εφτασε εκεί..Εκείνο το βράδυ κάτι θα συνέβαινε..το νιωθα..Παραμονή Ανάστασης βρέθηκα στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ενός Κυκλαδίτικου νησιού όταν ο συντροφός μου με χτυπησε γιατί τόλμησα να του πάρω τα κλειδιά για να μη βγει στο δρόμο και χτυπήσει ασχημα κάποιον..Με χτύπησε τόσο ασχημα και μετά με πέταξε αναίσθητη στο δρόμο και με μάζεψαν οι άνθρωποι του νησιού ..ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ πριν το κακό ,αλλά δεν το κανα ..Αλλά το θελα..Βέβαια ακόμα ειμαι μαζί του γιατι με χρειάζεται,αλλά.."

"Ο σύντροφός μου πίνει πολύ..ΑΛΛΆ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ..Όταν πίνει φοβάμαι για μενα και τα παιδιά μου..Με ξευτελίζει μπροστά τους..ΑΛΛΆ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙς ΠΟΥΘΕΝΑ-omerta-..Ναι θέλω να φύγω αλλά χωρίς εμένα θα ναι μισός και ας με κομματιάζει..Με αγαπάει..Αν τον αφήσουμε.. θα χαθεί..Μας αγαπάει το ξέρω.."

Και υπάρχουν και άλλες..



Δεν είναι ψεμματα..Ειναι κουβέντες γυναικών που ΣΥΝΆΝΤΗΣΑ..

Ποιά θα κάνει κάτι;Εγώ κάποτε τολμησα..Κάπου μια από αυτές τις ιστορίες ,είναι η δική μου ιστορία το δικό μου παρελθόν,ίσως είναι και όλες μαζί σε διαφορετικό περιβάλλον ,με διαφορετικούς πρωταγωνιστές..Γιατί όλες οι ιστορίες οικογενειακής βίας ειναι ίδιες.. ..ΑΛΛΑ μάζεψα τις δυνάμεις μου,τα παιδιά μου και έφυγα..Βήματα αργά στην αρχή αλλά σιγά σιγά πάτησα στα πόδια μου ξαναέφτιαξα τη ζωή μου ,τη ζωή μας και τώρα έχοντας πίσω μου αφήσει το παρελθόν αλλά με εφαλτήριο τις δικές μου στιγμές πολεμάω όπως μπορώ την γυναικεία κακοποίηση..Και κάτι που αφορά τους άντρες..Αν δεν σέβεστε τη γυναίκα που έχετε δίπλα σας αφήστε τη να φύγει..Γιατί πάνω από όλα όπως και σεις είναι και αυτή ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Όσο για τις γυναίκες..Για όλες εσάς που βιώνετε τον τρόμο και το φόβο ,που κλείνετε τα μάτια σας για να μη θυμάστε ,που στα μάτια των παιδιών σας και στη ζωή σας η σχεδόν καθημερινή οικογενειακή βία αντικατοπτρίζεται,τολμήστε να φύγετε..Ξέρω δεν είναι εύκολο..Το άλλοθι μας γιατί φοβόμαστε τη μοναξιά , είναι συνήθως τα παιδιά όταν υπάρχουν και το οικονομικό..Αλλά ακούστε με ..ΚΑΙ γω άνεργη ήμουν πριν 11 χρόνια όταν έφυγα..Πήρα τα παιδιά μου βάζοντας ελάχιστα ρούχα σε ένα σάκο και πήγα σε συγγενείς μου γιατί η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο μετά από εγχειρηση καρκίνου και δεν ήθελα να μάθει τίποτα..Και τότε όταν είπα τι μου συνέβαινε γιατί κανένας δεν ήξερε όλοι οι συγγενείς μου με βοήθησαν και όχι μόνο.Και ο Θεός ας έχει καλά όλους όσους μου άνοιξαν την πόρτα και την αγκαλιά της ψυχής τους..
Και γω φοβόμουν τι θα πουν μετά..Ποιά θα είναι η αντίδραση του κόσμου που πολλές φορές με έβλεπε και έλεγε πίσω από την πλάτη μου λόγια άσχημα σχετικά με το χωρισμό μου..Αλλά πολέμησα και κέρδισα το θαυμασμό τους και το σεβασμό τους..Και τώρα είμαι εδώ,διδάσκω,σπουδάζω,μεγαλώνω τα παιδιά μου με έναν άνθρωπο που τα αγάπησε σαν δικά του τόσο που η μεγάλη μου κόρη λέει αυτόν πατέρα μετά την απόρριψη από τον ίδιο της τον πατέρα..
ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ..Η ζωή δεν σταματά στο χτες..Βρέιτε τη δύναμη να φύγετε για να ξαναβρείτε την ίδια τη ζωή..

Δεν με ενοχλεί καθόλου που δημοσιεύω την ιστορία μου..Εξάλλου δεν την κράτησα ποτέ από εκεί και περα κρυφή..Ισως γιατί εγώ έσπασα τη σιωπή μου και βοήθησα με τον δικό μου τρόπο άλλες γυναίκες να τολμήσουν..

ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ

17 σχόλια:

mariposa είπε...

λυπαμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!πρεπει να εισαι πολυ δυνατη γυναικα που ξεφυγες απο αυτο..ελαχιστες τα καταφερνουν(τα στατιστικα το λενε) εισαι γυναικα ειδωλο!!εισαι γυναικα παραδειγμα!!εισαι γυναικα ΘΕΑΑΑΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!Σου αξιζουν τα καλυτερα και στο ευχομαι ολοψυχα!!!

με μεγαλη εκτιμηση...φιλια

Φως στα όνειρα είπε...

Μη λυπάσαι Mariposa μου..Πέρασε το κακό ..Το άφησα πίσω μου και τώρα προσπαθώ να βοηθήσω άλλες γυναίκες να τολμήσουν..Δεν είμαι ήρωας απλά μια γυναίκα που κάποτε λυπήθηκε τον εαυτό της και ταπαιδιά της και τόλμησε να γίνει ευτυχισμένη..Μακάρι να μπορούν να φυγουμε όλες..Η σιωπή πρέπει να σπάσει..

Σε ευχαριστώ για τις ευχές μέσα από την καρδιά μου..

mariposa είπε...

λυπαμαι για αυτο που περασες!!εισαι μια γυναικα αξια θαυμασμου καμια σχεση με λυπηση!!!και εισαι ηρωας κατα τη γνωμη μου!!!μην εισαι μετριφρονων...ειναι τρομερο αυτο που περασες και βγηκες νικητρια..θελει τρομερο ψυχικο σθενος για να βγεις απο τετοιες καταστασεις..και πρεπει να το αναγνωριζεις αυτο στον ευατο σου για να παιρνεις δυναμη να συνεχισεις!!!δεν ξερω... εγω χαιρομαι ακομα που σε γνωρισα εστω και ιντερνετιακα..

Φως στα όνειρα είπε...

σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τα καλά σου λόγια..Πραγματικά με συγκίνησες με το θαυμασμό προς το πρόσωπό μου,αλλά mariposa μου απλά γυναίκα με θάρρος είμαι που τόλμησε απλά να φύγει από το θάνατο εν ζωή..
Να σαι καλά και πίστεψέ με και γω χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα..Και που ξέρεις;Ισως κάποια στιγμή βρεθούμε και από κοντά..

Φιλάκια πολλά..

ANAZHTHΣH είπε...

Σημαντικό η εμπειρία πόνου να είναι χέρι βοήθειας για τους άλλους.Γλυκά φιλιά αγαπημένη μου.Χαίρομαι με την τωρινή οικογενειακή σου θαλπωρή.

Φως στα όνειρα είπε...

Αναζήτηση όταν βιώνεις αυτόν τον πόνο και βγεις νικήτρια το μόνο που θέλεις είναι να βοηθήσειςκαι άλλες γυναίκες που είναι στη θέση που ήσουν..
Αυτό κάνω και γω τώρα..
Σε ευχαριστώ που χαίρεσαι με τη χαρά μου..Είναι και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής..Να χαίρονται οι άλλοι με αυτά που περνάς και να μη σε λυπούνται πια..

Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο

Εύα Παραδείσου είπε...

Ευριδίκη μου το μόνο που κανείς δε μπορεί να μας πάρει είναι η ψυχή μας... Η δύναμη που έχουν οι άλλοι επάνω μας είναι εκείνη που άντλησαν από εμάς. Δυστυχώς η γυναίκα από τη φύση της δεν έχει την ίδια δύναμη με τον άντρα. Μα κι αυτός που χτυπάει μια γυναίκα είναι πιο αδύναμος κι από εκείνη. Να είναι μόνο χαρές κι αγάπη η ζωή σου Ευριδίκη μου. Μέσα από την καρδιά μου το εύχομαι. Θαυμασμός, αγάπη, συγκίνηση αυτά είναι τα συναισθήματα που δημιουργούνται όταν σε διαβάζω. Μα πάνω απ΄όλα εκτίμηση και σεβασμός. Είσαι Άνθρωπος και Μητέρα. Με όλη τη σημασία και την ουσία των λέξεων.

Sof είπε...

Δεν εισαι μονη δεν ειμαι μονη..
Ειμαστε ολες μαζι μια γροθια.Κι ας μην γνωριζομαστε.Μας ενωνουν οι εμπειριες μας.Οσες καταφεραμε και ξεφυγαμε τωρα ΖΟΥΜΕ.

Μπηκα τυχαια και για μια στιγμη νομιζα οτι τα ειχα γραψει εγω...

Μια γλυκια καλησπερα..

Φως στα όνειρα είπε...

Εύα μου τι μπορώ να πω για τα τόσο γλυκά λογια σου;Τι να πω για τις λέξεις που με περιέγραψες;Σε ευχαριστώ πολύ μεσα από την ψυχή μου..Και σου υποσχομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι όλα όσα είπες για μένα..

Σε ευχαριστώ και πάλι Ευα μου,ειλικρινά σε ευχαριστώ..

Φιλιά πολλά και να περνάς καλά..Να χαμογελάς πάντα..

Φως στα όνειρα είπε...

kastrini είμαστε πολλές αλλά δεν γνωριζόμαστε..Όλες οι ιστορίες μας έιναι ίδιες..Όλες βιωσαμε τα ίδια..Πόνο, φόβο εξευτελισμό,τρόμο,και σημαδεμένες ψυχές..Καποιες από μας έδωσαν τέλος..Εύχομαι ολόψυχα πίστεψέ με να βρούνε και άλλες τη δύναμη να ζησουν..σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου και χάιρομαι πολύ που είσαι καλά και συ..Γιατί έτσι μας αρμόζει..ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ..

Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις

Πάνος είπε...

Ευριδίκη με συγκίνησες.....

Να σε έχει καλά ο Θεός να μεγαλώσεις να παιδιά σου και να δίνεις ζεστασιά στον σύντροφό σου.

Φως στα όνειρα είπε...

Πάνο σε ευχαριστώ για τα λόγια σου..Πραγματικά ειμαι καλά και γι αυτό πολεμάω..Γιατί τα κατάφερα είμαι καλά και θέλω και άλλες να ξεφύγουν..Όλοι έχουμε γύρωμας ανθρώπους που υποφέρουν..Το να κλέινουμε τα μάτια δεν ωφελεί κανέναν....Πρέπει όλοι όσοι υποφέρουν να σκεφτούν πως η ζωή είναι μία..Κάνουμε λες και έχουμε πολλές ζωές αλλά έχουμε μόνο ΜΙΑ και πρέπει να τη ζήσουμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους..
Να είσαι καλά και ευχομαι ένα καλό και ζεστό Κυριακάτικο βράδυ..

thumbelina είπε...

Αισθάνομαιτην ανάγκη να σου πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο που βρήκες την δύναμη να φύγεις μακριά, να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου , να ξαναβρείς τον αυτοσεβασμό σου, να γλιτώσεις τα παιδιά σου..σίγουρα δεν άξιζες τέτοια συμπεριφορά, κανείς δεν αξίζει, εύχομαι απο δω και πέρα η ζωή να σου χαμογελά πάντα....
καλό βράδυ!

Υάδα είπε...

Πέρασα να σου πω μια καλησπέρα και να σου πω ότι μου έλειψες.
Ξέρεις τί με συγκινεί περισσότερο; Η ψυχή και η ευαισθησία σου για τέτοια θέματα...

Σε φιλώ και να ξέρεις πως είμαι εδώ..

Καλό βράδυ :-)

Φως στα όνειρα είπε...

καλημέρα Υαδα μου..
Η ευαισθησία ανέκαθεν υπήρχε όπως και ο σεβασμός σε κάθε πλάσμα απ εναντί μου..Όταν όμως βιώνεις τέτοιες καταστάσεις η ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που υποφέρουν γίνεται μεγαλύτερη..Δεν θέλω να βλέπω γύρω μου τέτοιες καταστάσεις γι αυτόκ αι τις πολεμάω με 'όποιο μέσο μπορώ..
φιλιά πολλά..

Φως στα όνειρα είπε...

thumbelina Η ζωή χαμογελά αμέσως μόλις κάνεις το πρώτο βήμα..Από εκεί και πέρα απλά ψάχνεις να βρεις τον τρόπο να την κάνεις να αξίζει..Και αν το θες πραγματικά ,τότε το καταφέρνεις..Kαι γω μέχρι τώρα τα χω καταφέρει..

Καλό μεσημέρι..

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Διάβασα την ανάρτησή σου Ευριδίκη μου και θέλω να σου πω ένα μεγάλο μπράβο για την απόφασή σου να αλλάξεις τη ζωή σου και ένα μεγαλύτερο μπράβο για τη δημοσιοποίηση της εμπειρίας σου, της μεγάλης αυτής κοινωνικής μάστιγας, της κακοποίησης, που τραυματίζει και ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες και παιδιά.
Μακάρι να τα καταφέρουν όλες οι γυναίκες-θύματα και να ξεφύγουν από τέτοιες ανεπίτρεπτες καταστάσεις.
Όλες οι γυναίκες αξίζουν μια αξιοπρεπή ζωή.
Πάντα βρίσκεται τρόπος να το καταφέρουν.
Αρκεί να το αποφασίσουν!!!

Σου εύχομαι τα καλύτερα!
Φιλιά